Om kampagnen "Tjek kemien"

”Tjek Kemien” er en informationskampagne lavet i samarbejde mellem Miljøstyrelsen og Forbrugerrådet Tænk. Kampagnen skal hjælpe forbrugerne til at få viden om kandidatlistestoffer i forbrugsartikler (produkter og varer).

Retten til at få viden om særligt problematiske stoffer (kandidatlistestoffer) i artikler er ikke særligt kendt blandt forbrugerne. Derfor besluttede et enigt Folketing, at der skulle laves en kampagne for at udbrede kendskabet. Kampagnen følger op på Miljøstyrelses kampagne om kandidatlistestoffer til erhvervet i 2011.

Forbrugerrådet Tænk har udarbejdet kampagnen, som er finansieret af Miljøstyrelsen. Forbrugerrådet Tænk samarbejder med GS1 Danmark, som står for det tekniske vedr. forespørgsler om kandidatlistestoffer. GS1 Danmark har endvidere udviklet app’en, som forbrugerne kan bruge på deres mobiltelefoner og tablets.

Kampagnen løber af staben i foråret 2014, og Forbrugerrådet Tænk vedligeholder i samarbejde med GS1 Danmark www.tjekkemien.dk, app’en, og den tilhørende database med svar fra producenter i hvert fald til og med 2016.

Privatlivspolitik

Læs om, hvornår vi registrerer de personlige oplysninger, du afgiver, når du bruger appen, hvorfor vi har brug for at gemme dem og hvordan de bliver håndteret.

Forbrugerrådets Tænks privatlivspolitik 

(Foto:"Hand Writing Science Formulas" by MR LIGHTMAN)