Vær med - Scan nu!

Tjek Kemien appen hedder Scan4Chem på engelsk og er lanceret i 16 lande i Europa. Sammen med forbrugere i hele Europa kan du hjælpe til med at få viden om hvor de særligt problematiske stoffer forekommer.

Gå på jagt efter stregkoder

Med appen kan du spørge ind til de såkaldte kandidatlistestoffer, der er klassificeret som fx kræftfremkaldende, hormonforstyrrende eller miljøbelastende.

Du kan hjælpe med at få kandidatlistestofferne frem i lyset og måske ud af produkterne. Jo flere forespørgsler, der sendes afsted med Tjek Kemien, jo mere bliver virksomhederne, der producerer og forhandler produkterne, mindet om, at disse stoffer faktisk kan indgå i de produkter, de sælger. Og håbet er, at virksomhederne vil lægge information om deres produkter i Tjek Kemiens database, således at forbrugere, der scanner deres produkter, får svaret med det samme i butikken.

Så scan dine produkter, spørg til kandidatlistestofferne med Tjek Kemien, og får du ikke svar, så prøv igen eller henvend dig til Forbrugerrådet Tænk Kemi, og fortæl at du ikke har fået svar. Send mailen til: kemi@fbr.dk